Rabattkoder och rea på padel

Rabattkoder Till Sveriges Största Padelbutiker

Grepplinda padel 

Bästa grepplinda padel 2022

Alla som har spelat padel utan grepplinda har förmodligen missat ett viktigt slag för att man glider med greppet på handtaget. Med en bra grepplinda så förebygger du den typen av missar och får ett fast och bekvämt grepp om ditt padelrack. Välj grepplinda utifrån din nuvarande nivå och dina behov och jämföra den med de funktioner som produkten erbjuder och självklart erbjuder vi en rabatt på ditt nya grepplinda. Vi presenterar grepplindor från det populäraste varumärken som Toalson, Gallant, Youpadel, Adidas, Wilson, Bullpadel, Babolat , Rs sports, 4on, Head och Gorilla grip.

Det finns givetvis olika kvalitet när det gäller grepplindor, en del bra och en del mycket bra, därför har vi på Padelrabbatten tagit fram den här bäst i test grepplindor guiden så att du hittar den grepplinda som du kommer att trivas med och gör dig till en vinnare i padel.

Vad är en grepplinda

Padelrack kommer med ett naturligt fabriksllinda  som ofta slits ut efter ett tag och då kan man behöva byta till  en ny  grepplinda. Padelrack kommer alltid med en fabriks linda som är väldigt tunn för att kunna passa så många som möjligt.

En grepplinda är tjockare än fabrikslindan och lindas ovanpå handtaget. Grepplindan är i regel tjockare och klibbigare än vad den vanliga fabrikslindan är.

Varför är det viktigt med en bra grepplinda

Anledningen till att det är viktigt att ha en bra grepplinda är för att fabrikslindan på ett padelrack ofta slits ut. Ett dålig grepplinda kan leda till att du inte får ett ordentligt grepp om ditt padelrack och missar viktiga slag i dina padelmatcher.

Egenskaper hos en bra grepplinda

 • Lagom klibbig- En bra grepplinda ska vara klibbig för att ge ett bra grepp, men den ska inte vara för klibbig så att det känns obehagligt.
 • Bra vibrationsabsorbering – En bra grepplinda måste kunna absorbera stötarna i slagen bra.
 • Bra svettabsorbering – En viktig förmåga hos en bra grepplinda är att den ska kunna absorbera svett från dina handflator bra.

Undvik skador med en bra grepplinda

När man spelar padel så finns det risk att skada sig, främst handlederna och armbågarna. Det är på grund av de hårda stötarna som uppstår vid slagen. Men en bra grepplinda som dämpar vibration och stötar så kan du förebygga den här typen av skador.

Grepplindor hjälper dig att anpassa storleken på handtaget

Till skillnad mot tennis och badminton så kommer alla padelrack i samma storlek. Du kan alltså inte beställa rack med tjockare handtag. Om man har stora händer så kan det vara en stor fördel att anpassa tjockleken på handtaget med en grepplinda.

Hur många varv ska man linda en grepplinda?

Det är individuellt hur många varv du väljer att linda ditt padelrack, en del padelspelare lindor så många som tio varv. Hur många varv du ska linda din grepplinda beror främst på hur stora händer du har. Ju större händer ju fler varv bör du linda ditt padelrack.

Hur ofta måste man byta grepplinda?

En grepplinda hjälper dig att få ett fast och stabilt grepp, men grepplindan slits ut när du spelar på grund av svett och friktion. Hur snabbt grepplindan slits ut är väldigt olika, det beror bland annat på hur mycket man svettas och hur mycket du spelar.

Professionella padelspelare byter oftast grepplinda efter varje match, men för motionsspelare eller folk som spelar ibland för nöjets skull så bör man byta grepplinda ungefär var femte match. 

Ultra grip har en mycket klistrig känsla som håller extremt bra. Bra ventlierande egenskaper som gör att den torkar snabbt. Lätt att applicera på ditt rack. 

En perforerad överlinda för padel tillverkad av hög kvalité med lång hållbarhet.

Denna grepplinda för padel är väldigt elastisk och enkel att applicera. Den har en tunn klibbig svettabsobetande yta och tack vare att grepplindan är perforerad kan fukten lättare ta sig ned till den undre grepplindan, vilket ger dig ett bättre grepp och luftgenomströmning. Passar dem med riklig handsvett.

 • Klibbig och populär grepplinda

YouPadels lindor har på kort tid blivit en storsäljare, det som gör lindan så populär är att den har en perfekt klibbig yta som absorberar svett och dessutom en lång hållbarhet. Det klibbiga greppet med en tunn fin finish av materialet ger en skön känsla och upplevs fräsch länge.

Ett skönt klibbigt grepp speciellt framtaget för padelracketar.

Wilson Pro Overgrip är greppet för många proffs på touren, Pro Overgrip ger en mängd fördelar som skiljer sig från konkurrenterna. Dess supertunna filt med hög stretch ger utmärkt känsla under en längre tid. Pro Overgrip föredras av spelare i alla åldrar och förmågor för sin komfort och hållbarhet.
Premium Perforated Overgrip är ett 3-pack perforerade grepplindor som tagit fram av AK Premium Padel. Tack vare lindans perforerade design absorberas svett bort från händerna som i sin tur skapar ett stabilare grepp. 

Mycket populär grepplinda från Bullpadel, 

En mycket populär overgriplinda. Har en ideal blandning av bra grepp, svettupptagning och mjuk känsla om handtaget.

 • Överlägset grepp och maximal kontroll
 • Dämpa svettningar i händerna

TotalGrip är en non-slip kräm som är perfekt för dig som behöver stabilisera ditt grepp & dämpa svettningar i händerna.

Krämen är tillverkad & framtagen för sporten Padel, men funkar bra i andra sportsammanhang.

TotalGrips unika egenskaper stöter bort vatten, förhindrar svett och lämnar ett maximalt grepp och friktion i våta, svettiga & varma förhållanden.

Toalson Volcanic Overgrip är en grepplinda som ger dig grymt bra grepp. Den har en klibbig yta och dämpar även vibrationerna vid bollträff.

Mega Tac overgrip från tourna har ett patenskyddat PU-beläggning som verkligen hjälper dig att hålla fast racket så det inte glider eller vrider sig i handen. Den är också bredare än den generella overgripen vilket gör att det inte blir lika mycket överlapp vid lindning och därför ett smalare grepp. Om du gillar ett klibbigt grepp som håller sig även längre in i matchen när du blir svettig om handen, är det Mega tac du ska ha. Har du väl provat den en gång så är det svårt att använda något annat.

Wilson presenterar här deras populära overgrip som verkligen bjuder på bra absorbering och en klibbig känsla – så att du får den optimala känslan från din utrustning!

Denna linda från Wilson är en av de bäst sålda overgrip i världen. 

Denna grepplinda från Wilson är både bekväm och ger dig en bra känsla av kontroll. Ett fast grepp och ett starkt overgrip från Wilson

 Dessa Head padellindor är specialutvecklade för padelracketar. De är tillverkade av en kombination av cellulosa och pu, vilket ger den perfekta blandningen av komfort och klibbighet. 

 Det här greppet från Varlion kommer att bidra till ditt spel på padelbanan. Greppet är tillverkat av mjuka och svett absorberande material som hjälper dig att få ett bra grepp om ditt padelrack. 

Pro Tac är RS Sports senaste och mest exklusiva grepplinda för padelracket. Padellindan har en överlägsen hållbarhet gällande den klistriga känslan och passar händer med mindre svett. Utvecklad av Robin Söderling och används av RS WPT-spelare.

 • Grymt grepp!
 • Perfekt för padel

Gorilla är enkelt att använda! Du kan både välja att greppa handduken lite med din grepphand eller att lägga den direkt på ditt grepp! Du lär dig snart exakt hur mycket du vill använda och vad som passar just för dig.

Gorilla Gold har även hjälpt användare som har problem eller känningar av tennisarmbåge då de upplever att de inte behöver greppa så hårt!

Gorilla Gold är gjort av enbart naturliga ingredienser som ger dig den unika klibbiga känslan.

 • Nytt ergonimiskt padelgrepp
 • Minskar vibrationer och ger dig fantastiskt grepp

Nytt innovativt grepp från Hesacore som gör att du får perfekt grepp om ditt padelracket. Greppet ersätter grundlindan och anpassar sig efter rackets skaft för mer kraft, kontroll och komfort i dina händer

 • Maximalt grepp

4on TotalGrip Spray är en högavancerad non-slip produkt som förhindrar svett och lämnar ett maximalt grepp och friktion i våta, svettiga & varma förhållanden.

Fin partikelstorlek i sprayen aktiveras med fukt, detta i kombination med klibbighet som ger ett högt friktionsgrepp som optimerar kontrollen.

4on Totaldry är utvecklad och framtagen i samarbete med Daniel Windahl för att enbart reducera handsvett under spel. Totaldry absorberas i huden som stänger porerna och lämnar en torr, neutral och luktfri yta.

4on Totaldry är i sprayformat vilket gör den väldigt smidig att applicera. Den lagom stora behållaren på 50ml gör den även prisvärd. Om du har problem med svettiga händer rekommenderar vi starkt att testa den!

Dopadel Grip Spray är perfekt för dig som letar efter en stadigare grepp. Fin partikelstorlek i sprayen aktiveras med fukt, detta i kombination med klibbighet som ger ett högt friktionsgrepp som optimerar kontrollen och känslan när du håller i ditt racket. Dopadel Grip Spray är en avancerad halkfri produkt som förhindrar svett och ger dig ett bättre grepp och friktion i våta, svettiga och varma förhållanden. Det är bäst om du råkar svettas rejält.

⬇︎Rabattkoder Grepplindor Padel ⬇︎

ribbon

Ongoal 12% Rabattkod 2022

Rabattkoden ger dig 12% rabatt på hela sortimentet hos ongoal + padel television på köper - 1 gratis månad till alla kunder.
Padelrabatten12
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

PadelXpert 5% Rabattkod

Rabattkoden ger dig 5% rabatt på nästan allt hos padelxpert.
padelrabatten5
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

RS Sports - Rabattkod 20%

*Rabattkoden går inte att kombinera med andra erbjudanden, produkter ur Pro Edition-serien eller om annat har kommunicerats.
padelrabatten20
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande

Olika typer av grepplindor

Det finns olika typer av grepplindor, nedan går vi igenom de olika kategorierna:

  Tacky

Tacky är en typ av grepplinda som är klibbig och ger en kladdig känsla. Den här typen av grepplinda är att rekommendera för spelare som svettas mycket på händerna under matcherna.

Torra Grepplindor

Torra grepplindor är utvecklade för att absorbera mycket svett och fukt. Den här typen av grepplindor är också att rekommendera för padelspelare som svettas mycket.

Vibrationsdämpande grepplindor

Den här typen av grepplinor är utformade för att ge ett bra grepp och dämpa stötarna i slagen och är mycket bra att använda för att förebygga olika typer av skador.  

Hur lindar man ett padelrack?

Nedan går vi igenom hur du ska linda din grepplinda på ditt padelrack:

 1. Du ska först börja med att vända ditt padelrack upp och ner så att handtaget pekar uppåt.
 2. Med handtaget uppåt så börjar du att linda från vänster till höger.
 3. Börja snurra på ditt rack för att linda, på så sätt blir det lättare att linda jämnt.
 4. När du har har lindat handtaget ett helt varv så börjar du arbeta dig neråt
 5. Se till att hålla grepplindan ordentligt utsträckt för att lindan inte ska bli skrynklig.

Andra typer av lindor

Inom padel så finns det andra typer av lindor än grepplindan. Kanske har du hört talas om grundlinda, underlinda och överlinda, nedan går vi igenom alla dessa typer av lindor.

Grundlinda

Grundlindan är den linda som även kallas underlinda eller fabrikslinda. Grundlindan fästs oftas redan i fabriken och är den linda som sitter närmast handtaget. 

Överlinda

Överlindan som ofta kallas för overgrip är en tunn grepplinda som fästs över grundlindan.

Grepplindor är inte unika för padel

Grepplindor är inget unikt i padel och används i de flesta racketsporter och sporter där klubbor används. Nedan listar vi andra sporter där grepplindor är vanligt förekommande:

 • Tennis
 • Badminton
 • Ishockey
 • Innebandy
 • Bandy
 • Baseball

Frågor och svar om grepplindor till padel?

Bra och prisvärda grepplindor kostar ungefär 60 – 100 kr och köps i trepack. Man kan köpa större paket med fler grepplindor och då stiger även priset.

Anledningen till att man vill sätta grepplindor på sitt rack över grundlindan är för att få ett bättre grepp. Grepplindorna gör att handtaget blir tjockare och de är även utformade för att absorbera svett och dämpa stötarna i slagen. En annan anledning till att använda grepplindor är att padelrack tillverkas med samma storlek på handtagen. Om du har stora händer så kan grepplindor vara till stor hjälp med att göra handtaget tjockare.

Det är väldigt individuellt, om du vet med dig att du svettas mycket så bör du satsa på en grepplinda som absorberar svett och fukt bra. Om du har haft skador i handleder och armbågar så bör du satsa på en grepplinda med bra stötdämpning.

Det är individuellt, en del proffsspelare byter varje match men för motionärer så räcker det med att byta ungefär var femte match. Du ser själv när grepplindan börjar bli sliten och klistret försvinner. 

Padelrack kommer alltid med en fabrikslinda och det är fullt möjligt att spela med endast fabrikslindan men det är alltid att rekommendera att köpa till grepplindor, speciellt om du spelar mycket padel.