Rabattkoder och rea på padel

Rabattkoder Till Sveriges Största Padelbutiker

Padelbollar

Bästa padelbollarna 2022

I den här guiden så listar vi de bästa padelbollarna på marknaden. Vi går också igenom de skillnader som finns på olika padelbollar och vad som gör vissa padelbollar bättre än andra. Fortsätt att läsa vår guide för att hitta padelbollar som ger bästa möjliga förutsättningar för ett bra spel! Vi presenterar padelbollar från det populäraste varumärken Adidas, Babolat, Head, RS och Wilson.

Vad är en padelboll?

En padelboll är en boll som används för att spela padel. En padelboll är väldigt lik en tennisboll även om de finns en del små skillnader. Padelbollar är till exempel designade för att vara långsamare och studsa aningen mindre, detta eftersom att en padelbana är mindre än en tennisbana. 

Vad kostar en bra padelboll?

Padelbollar kommer allt som oftast i tre-pack. Priset per padelboll brukar ligga på mellan 25 – 35 kr. Ibland kan padelbollarna även komma i större pack.

Därför ska du jämföra padelbollar hos oss

Vi på padelrabatten.nu har själva testat padelbollarna och kan därför avgöra vilka bollar som är bäst för respektive typ av spelare, nybörjare som proffs. Vi beställer hem olika padelbollar och testar saker så som bollens studs, fart, kontroll och hållbarhet.  

Vi är själva padelspelare och kan därför ge goda råd till dig som vill köpa padelbollar och självklart erbjuder vi en rabattkod för dina nya padelbollar.

Det är den perfekta padelbollen för avancerad och snabb padel. Hastigheten är två nivåer snabbare än Padel Tour X och bollen har en ny gummiteknik som ger spelaren en mjuk och unik känsla utan att tappa hastigheten.

  • Medel till snabb hastighet
  • Utvecklad av Sveriges bästa padelspelare, Simon Vasquez

Baserat på HEAD Padel Pro, den mest kända bollen i den professionella World Padel Tour, utvecklade HEAD tillsammans med Padel-pro-spelare den nya HEAD Padel Pro S-bollen. Denna hastighetshöjande version av HEAD Padel Pro är också den officiella bollen för World Padel Tour och Padel Federations. HEAD Padel Pro S är det perfekta valet för spelare som letar efter en lite snabbare och mer livlig boll. 

Wilson X3 serien är utvecklad med framförallt tre huvudpunkter. De ska vara manövrerbara och så lätta att spela med som möjligt. De är tillverkade precis likadana så att du inte får en varierande spelupplevelse från boll till boll. Sist men inte minst är de tillverkade i en superhållbar och slitstark design så de är tåliga under en lång livslängd.
Wilson X3 Speed står ut med den exceptionella möjligheten att ge otrolig fart i dina slag. Det har Wilson lyckats med genom användandet av en vävd premium filt och en noga utvald elastisk kärna. Det ger bollen en supersnabb respons och dig en spelupplevelse utöver det vanliga. Det gör bollen framförallt perfekt för snabbt spel på långsammare underlag.

⬇︎ Rabattkoder Padelbollar⬇︎

ribbon

Ongoal 12% Rabattkod 2022

Rabattkoden ger dig 12% rabatt på hela sortimentet hos ongoal + padel television på köper - 1 gratis månad till alla kunder.
Padelrabatten12
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

PadelXpert 5% Rabattkod

Rabattkoden ger dig 5% rabatt på nästan allt hos padelxpert.
padelrabatten5
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

RS Sports - Rabattkod 20%

*Rabattkoden går inte att kombinera med andra erbjudanden, produkter ur Pro Edition-serien eller om annat har kommunicerats.
padelrabatten20
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

Oncourt 10% Rabattkod

Rabattkoden ger 10% rabatt på hela sortimentet hos oncourt.se. Gäller även på rea produkter.
padelrabatten10
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

Tennisshopen 15% Rabattkod 2022

Koden ger dig 15% rabatt på skor och kläder.
padelrabatt15
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
  •  Babolat Court Padel X3 er den officiella APT padel tour bollen.
  • Du får garanterat en bra padelboll som används av professionella padelspelare världen över.
  • Bollen är snabb och responsiv och du kommer uppleva ett snabbt och utmanande spel. Bollen är utmärkt för långsamma underlag samt för dig som spelar med hög fart och intensitet.
  • Dessutom är bollarna tillverkade i ett extra hållbart material och godkända av International Padel Federation.

Head Padel Pro är en av världens mest sålda padelbollar och är hållbara bollar som ofta används i tävlingar, både på WPT-Touren och av svenska padelförbundet. Head Padel Pro är framtagen tillsammans med flertalet padelspelare.

 Wilson Padel x3 Ball är en helt nyutvecklad padelboll från Wilson. Bollen är framtagen för att erbjuda den bästa mixen mellan kvalitet, hållbarhet och spelkänsla.

Bounce Tube är den lätthanterliga tuben som förlänger livet på dina tennis- och padelbollar genom att skapa en trycksatt miljö runt bollarna under tiden de ligger i din väska. När du har spelat färdigt din tennis- eller padelmatch så lägger du helt enkelt ner dina bollar i Bounce Tube, skruvar på det hermetiskt tillslutande locket och pumpar på några sekunder upp trycket i tuben med hjälp av den integrerade pumpen. Nu är dina bollar helt skyddade mot det stora hotet gällande bollarnas studs och spänst – nämligen tiden i väskan mellan matcherna.

Med Bounce Tube förlänger du livet på bollarna runt 3 gånger vilket gör att det blir en rejäl vinst för miljön och även för din plånbok med tanke på vad bollar kostar. Den integrerade pumpen och det genialt enkla sättet att öppna och stänga locket gör att den lätt att hantera för samtliga spelar oavsett ålder.

Bullpadel Pascal box är en uppsättning av bollar och specialrör med tryckmätare, det speciella med Pascal boxen jämfört med andra padel bollrör är att du kan pumpa upp bollarna till sin maximala hårdhet när dom börjar mjukna. Vanligtvis behöver man köpa nya bollar efter ett antal matcher, med denna kan du bara pumpa upp dom igen och dom känns som nya! 

Vad är det för skillnader på olika padelbollar?

Många tänker att alla padelbollar är likadan och att det inte finns några skillnader som kan påverka spelet, men det stämmer inte riktigt. Det finns faktiskt skillnader på padelbollar och hur de kan påverka spelet och precis som vid padelrack så är skillnaderna att vissa padelbollar möjliggör ett mer aggresivt och snabbare spel men med mindre kontroll.

Andra padelbollar är designade för att ge en bättre kontroll och något långsamare spel, dessa padelbollar lämpar sig givetvis bättre för nybörjare. 

Padelbollar med högt tryck

Padelbollar med högre tryck möjliggör snabbare och aggresivare spel. Padelbollar med högt tryck ger en en bättre möjlighet till att spela ett bra attackspel. Padelbollar med högt tryck kallas även gasfylla bollar.

Padelbollar utan tryck

Padelbollar med lägre tryck är i regel långsammare än en boll med högre tryck men ger spelaren en bättre bollkontroll. Padelbollar som saknar tryck har generellt en bättre hållbarhet än bollar med högt tryck. Trycklösa padelbollar studsar även mindre än de med gastryck.

Det här bör du tänka på när du ska köpa padelbollar

När du väljer padelbollar så finns det en del saker du bör tänka på nedan går vi igenom ett par saker som du kan vara bra att ha i åtanke. Oavsett om du är nybörjare eller proffs så är det viktigt att välja rätt padelboll som passar din spelförmåga.

Studs

Studsen på bollen är en viktigt faktor, är du nybörjare så kan det vara en god ide att börja med en trycklös padelboll som inte studsar lika mycket så det brukar vara lättare att få bättre kontroll på dessa bollar.

Fart

Har du lite större padelvan så vill du förmodligen spela ett så snabbt spel som möjligt och för att göra det så är det bästa alternativet att spela med en padelboll med högt tryck och kort filt. Den här typen av padelbollar är designade för snabbt spel med mycket studs.

Hållbarhet

Hållbarheten på en padelboll är givetvis mycket viktig, speciellt för dig som spelar padel väldigt ofta. En trycklös padelboll brukar i regel ha längre livslängd. Man brukar säga att en padelboll tappar sitt tryck efter cirka 2-3 timmars spel. Det märks då tydligt på studsen och slagen att padelbollen förlorat sitt tryck.

Proffs padelspelare brukar byta bollar flera gånger per match just på grund av detta. Du kan dock förlänga livslängden på dina padelbollar genom en tryckbehållare. 

Öka padelbollarnas livslängd med en tryckbehållare

Du som har spelat padel en del vet att det är stor skillnad på att spela med en ny boll och en gammal. Av just den här anledningen så behöver padelbollar bytas ut väldigt ofta och om du spelar ofta så kan det bli kostsamt.

Anledningen till att padelbollarna blir sämre efter en del spel är för att de förlorar trycket. Ofta kan man märka tryckförlusten redan efter 2-3 timmar. Tryckförlusten leder ofta till dålig studs och konstiga bollbanor, vilket kan förstöra spelet. 

Så fungerar en tryckbehållare

En tryckbehållare fungerar på så vis att du lägger bollarna i tryckbehållaren som liknar ett bollrör. Du ska sedan stänga tryckbehållaren och pumpa in luft. Med hjälp av en tryckbehållare så kan du öka dina padelbollars livslängs från 2-3 timmars spel till 9 – 10 timmars spel. Om du spelar padel ofta så kan du spara en hel del pengar med hjälp av en tryckbehållare. 

Sammanfattning

Padelbollar är viktigt för padelspelare och många vill därför ha sina egna bollar. Hos oss på padelrabatten.nu så får du en utförlig guide om vilka padelbollar som är bäst och var du kan köpa bollarna till bäst pris. Padelbollarna som listas hos oss är testade av oss och vi vet därför vilka bollar som passar bäst för olika typer av spel.

Bästa padelbollarna för erfarna spelare

Lästips – Fler Bäst i test

Det finns speciella bollar som är tillverkade specifikt för padel.

Padelbollar kommer oftast i trepack och kostar då ca 25-30kr per boll.(75-90kr per trepack)

Padelbollar är tillverkade av gummi. Materialet är viktigt då padelbollarna måste vara motståndskraftiga och kunna stå emot slag och studsar.

Man brukar säga att en padelboll går att använda i 2-3 timmars spel. 

Ja du kan använda dig av en tryckbehållare för att öka dina padelbollars livslängd till ca 9 timma