Rabattkoder och rea på padel

Rabattkoder Till Sveriges Största Padelbutiker

Billiga padelracket

Vi på padelrabatten har tagit fram våra bästa billiga padelracket 2023 favoriter utifrån, pris, populäritet och egna tester.  Välj padelracket utifrån din nuvarande nivå och dina behov och jämföra den med de funktioner som produkten erbjuder. Självklart erbjuder padelrabatten en rabatt på ditt nya racket. 

Om du är en padelfantast och går i tankarna att köpa ett padelrack, utan att behöva öppna plånboken för mycket, så ska du läsa den här guiden om billiga padelrack.

Att ett padelrack är billigt behöver inte betyda att det är av en mindre bra kvalité och bidrar därmed inte till en sämre spelupplevelse. Om du dessutom är nybörjare inom padel kan det vara en god idé att köpa ett padelrack som inte är så dyrt då utvecklingskurvan går snabbt uppåt ju fler gånger du spelar. Vi presenterar padelrack från det populäraste varumärken Adidas, Babolat,Bullpadel, Dunlop, Head, Siux, Nox, RS, och Wilson.

Kolla även in: Bästa padelracket nybörjare

Artikelns innehåll

Vilket padelracket ska man ha?

För att hitta ett bra padelracket som passar ens egna spelstil så är det viktigt att ha koll på rackets egenskaper. Kolla in racketsspecalistens guide hur man väljer rätt padelracket.

⬇︎ Rabattkoder Padelracket⬇︎

ribbon

Racketspecialisten - 20% Rabatt

Just nu erbjuder racketspecalisten 20% rabatt på alla produkter från Cabra.
CAB20RS
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

PadelXpert 5% Rabattkod

Rabattkoden ger dig 5% rabatt på nästan allt hos padelxpert.
padelrabatten5
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

Nordic Padel 5% Rabattkod

5% rabatt, gäller ÄVEN nedsatta produkter. Kan ej kombineras med andra koder.
extra5
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande

⬇︎Billiga padelracket ⬇︎

Team 2.0 är ett lättspelat padelracket som passar de flesta motionärer och nybörjare som vill utveckla sitt spel.
Racketens runda form och låga balanspunkt ger ett bra allround racket som erbjuder spelaren en balanserad mix av fart och kontroll.

 • 355 – 375 g
 • Ramprofil: 38 mm
 • Fart och Kontroll: Kontroll
 • Form: Rund
 • Balans: Låg
 • Struktur slagyta: Slät
 • Kärna: Mjuk
 • Material träffyta: Glasfiber
 • Material i ramen: Glasfiber
 • Styvhet: Mjuk

 

Denna padelracket vänder sig till den mindre erfarna spelaren som har en mångsidig spelstil. Den är en enkel att spela med och den tillför både fart och kontroll i ditt spel. Den har ett ’oversized’ droppformat blad, en jämn balans och den väger 365 gram (+/-10g). Kombinationen av detta ger den perfekta balansen mellan kraft och kontroll. Dessutom har racketen ett optimerat och förstorat sweetspot, vilket gör det lättare att spela.

 • Vikt: 355-375 g
 • Bredd kärna: 38 mm
 • Rambredd: 38 mm
 • Balans: Medel
 • Form: Dropp
 • Kontroll/Kraft: Kontroll/Kraft
 • Ytprofil: Slät

 Bullpadel kommer här med en utmärkt kontroll padelracket som är skapat med en glasfiber yta och förstärkt ram i kolfiber. 
Denna padelracket är för dig som är ny på padelbanan och vill ha en racket som är enkel att spela med och därmed får du de bästa förutsättningarna för att få fotfäste i sporten.

Denna Indiga Control modell kommer i en snygg svart design där ytan och framförallt ramen präglas av en snygg och fräck gul design. 

Racketen har ett runt blad vilket primärt passar för nya spelare då sweetspottet är större och därmed blir dina chanser större att träffa bollen på rätt sätt i varje slag. 

 • Vikt: 360-370 g
 • Bredd kärna: 38 mm
 • Rambredd: 38 mm
 • Balans: Låg
 • Form: Rund
 • Yttre kärna: Polyglass
 • Inre kärna: SoftEva
 • Ram: Carbon
 • Kontroll/Kraft: Kontroll
 • Ytprofil: Slät

HEAD Flash Padel Racket passar dig som vill börja med padel och även dig som spelar på regelbunden basis. Lättspelat, prisvärt motionsracket, som passar de allra flesta spelartyper!

 • Vikt: 350-360g
 • Styrka: Balans
 • Form: Dropp
 • Balans: Medel

Tips innan du köper ett billigt padelrack

Nedan går vi igenom ett par tips till dig som vill köpa ett prisvärt padelrack.

Hur ofta ska du spela?

Din spelfrekvens har en stor betydelse för ditt val av padelrack. Om du spelar padel flera gånger i veckan är det en god investering att köpa ett dyrare racket.

Spelar du mer sporadiskt och inte alltför ofta kan du istället köpa ett billigare padelrack.

Detta eftersom att billiga padelrack tenderar till att ha en kortare livslängd med ett billigare material, än mer påkostade padelrack.

Formen på racket

Som tidigare nämnt har betydelsen av formen på ett padelrack en stor roll, särskilt för dig som är nybörjare. Nedan ger vi en mer djupgående beskrivning av olika padelrack.

Rund Form

Billigt padelrack

Padelrack med rund form är utformade för maximal kontroll och en bredare träffyta. Det ger dig en större marginal för felslag tack vare sin stora sweetspot och sin låga balans.

Dropp form

NOX LUXURY TITATIUM 18K

Padelrack med droppform är ett rack som fokuserar både på kontroll och kraft i slagen. Ett padelrack med droppform passar dig som har en del erfarenhet i att spela padel, och har tänkt att spela kontinuerligt. Den här typen av rack har en medelstor sweetspot.

Diamant form

Bullpadel Hack 03 JR 2022

Padelrack med diamantform har en liten sweet spot och en hög balans. Den här typen av padelrack är främst designad för att spelaren ska få så bra kraft som möjligt i slagen. Ett padelrack med diamantform används främst av padelspelare med erfarenhet. Då har man som spelare både en bra teknik samt bra kontroll vilket bidrar till att man kan fokusera mer på kraften i slagen.

Material 

Det finns olika material som används för att tillverka padelrack. De allra vanligaste är kolfiber och glasfiber. Dessa två material har olika egenskaper. För att du ska välja ett rack som är anpassat till ditt individuella spelsätt och erfarenhet bör du läsa skillnaderna mellan padelrack med kolfiber respektive glasfiber här nedan.

Kolfiber

Kolfiber är det material som finns i de flesta proffsrack. Kolfiber möjliggör hårdare och snabbare slag och är därför att föredra för dig som har en god erfarenhet av padel och känner att du har bra kontroll för att fokusera mer på attackpadel.

Padelrack med kolfiber har oftast en längre livslängd då kolfiber är ett material som ger en bra hållbarhet. Padelrack av kolfiber är ofta lite dyrare.

Glasfiber

Glasfiber är ett material som ger mer elasticitet i ett padelrack. Glasfiber används ofta i runda padelrack för nybörjare vilket bidrar till en större kontroll, dock med mindre kraft i slagen. Padelrack med glasfiber är oftast billigare än de med kolfiber. 

FAQ - Billiga padelracket

Det finns många olika ställen där man kan köpa billiga padelracket, inklusive sportaffärer, onlinebutiker och på rea.

Det finns vissa saker man kan titta på för att avgöra om en billig racket är av god kvalitet. Dessa inkluderar: materialet som racketen är tillverkad av, hur välbyggd racketen är och om den har några certifieringar eller kvalitetsstämplar.

Det beror på ens egna preferenser och spelbehov. Ett billigt racket kan vara ett bra val för nybörjare eller personer som bara spelar ibland. Men för mer erfarna spelare eller personer som spelar ofta, kan det vara värt att investera i en dyrare racket med bättre kvalitet och prestanda.

Ett billig racket är vanligtvis gjord av billigare material och kan ha en lägre kvalitet på byggandet jämfört med en dyr racket. Ett dyr racket är vanligtvis gjord av högre kvalitetsmaterial och kan ha bättre prestanda och känsla.

Ett billig racket kan ge liknande prestanda jämfört med en dyr racket, men det är viktigt att notera att ett dyr racket vanligtvis har bättre kvalitet och prestanda över tid. Ett billigt racket kan kanske inte hålla måttet så länge och man kan behöva byta ut den oftare.

 
 

Ett billig racket kan ha begränsningar vad gäller spelstil jämfört med en dyr racket. Ett billig racket kan vara svårare att hantera och kan ha mindre kontroll över bollen, särskilt vid mer avancerade slag.

Ett billig racket kan vara bra för nybörjare eftersom det är ett budget vänligt alternativ. Men för avancerade spelare kan det vara svårt att hantera och kan ha mindre kontroll över bollen, så det kan vara bättre att investera i en dyrare racket med bättre kvalitet och prestanda.

Billiga padelracket

 1. NOX X-ONE 2021 – 499 kr
 2. DUNLOP ROCKET GREEN – 999kr
 3. BULLPADEL TEAM 2.0 2022 – 999kr
 4. BULLPADEL -K2 Power 2022 – 499kr
 5. Bullpadel Libra 21 – 745 kr
 6. HEAD EVO DELTA 2022 – 749kr
 7. BULLPADEL INDIGA CONTROL 2022 – 995kr
 8. HEAD FLASH 2022 – 995kr