Rabattkoder och rea på padel

Rabattkoder Till Sveriges Största Padelbutiker

Padelglasögon

Det finns många anledningar till att använda padelglasögon när man spelar padel. Padel är ett spel du kan spela både utomhus som innomhus och där du riskerar att bli bländad av solljus så som av lysrör inomhus. Vi på Padelrabatten hjälper dig att hitta de bästa padelglasögonen som är okrossbara och med mycket bra UV skydd och som kommer att hjälpa dig att bli en vinnare i padel, skyddar dina ögon mot bollar och obehaglig ljus både ute och innomhus..

Padelglasögon hjälper dig att skydda dina ögon och undvika att bli bländad av solen när du spelar padel ute då padelglasögon är utrustade med mycket bra UV skydd.

Padelglasögon förhindrar att du blir bländad även av  ljuset från inomhuslampor.

Sunread Sport Gold Pro är certifierade skyddsglasögon för racketsport. Svart båge i TR90 som är ett extremt tåligt och flexibelt material. Bågens elasticitet gör att den sitter skönt på alla olika typer av huvudformer.

Ställbara nässadlar och böjbara skalmtoppar för perfekt passform.
Polariserande och kontrasthöjande bruna sollinser med guldspegel i 2 mm polykarbonat som gör dom okrossbara och mycket reptåliga.
Dessutom optiskt kompenserade som gör även det perifera seendet tydligt.
Anti-reflex och solfilter 3 för riktigt soliga dagar.
Hydrofobiskt behandlade vilket ger en smuts- och fuktavstötande effekt.
Fullt UV400-skydd.

Sunread Sport Tour är certifierade skyddsglasögon för racketsport. Svart båge i TR90 som är ett extremt tåligt och flexibelt material. Bågens elasticitet gör att den sitter skönt på alla olika typer av huvudformer.

Ställbara nässadlar och böjbara skalmtoppar för perfekt passform.
Polariserande och kontrasthöjande grön-gula sollinser i 2 mm polykarbonat som gör dom okrossbara och mycket reptåliga.
Dessutom optiskt kompenserade som gör även det perifera seendet tydligt.
Solfilter 2 som gör att dom fungerar även när ljuset växlar.
Fullt UV400-skydd.

Solglasögon med låg vikt som passar för dig som spelar padel eller tennis utomhus.

Kommer solen ivägen när du spelar padel eller tennis utomhus, ja då är detta rätt val för dig. Smashen kan vara den avgörande bollen för hela matchen, då passar dessa solglasögon bra för skydd mot solen.

  • UVA- och UVB-skydd
  • Herr
  • Nike Max Optics

Certifierade skyddsglasögon gjorda för racketsport. Dessa padelglasögon är perfekta för dig som inte vill använda dina vanliga sol- eller glasögon på banan.

Dessa skyddsglasögon är blåa och gjorda i TR90 vilket är ett extremt tåligt och flexibelt material. Bågens elasticitet gör att de sitter skönt på alla olika typer av huvudformer.

  • Bågbredd: 135mm
  • Linsbredd: 68mm
  • Linshöjd: 42mm
  • Skalmlängd: 118mm

Skillnaden i denna Pro modell jämfört med vanliga Sport Clear är att de har ett blåljusfilter som ger ett behagligare ljus och eliminerar alla hälsorisker kopplade till det blå ljuset. De är även hydrofobiskt behandlade vilket ger en smuts- och fuktavstötande effekt.

Dessa skyddsglasögon är svarta och gjorda i TR90 vilket är ett extremt tåligt och flexibelt material. Bågens elasticitet gör att de sitter skönt på alla olika typer av huvudformer.

⬇︎Rabattkoder padelglasögon ⬇︎

ribbon

Tennisshopen 5% Rabattkod 2022

Rabattkoden ger dig 5% extra rabatt på hela sortimentet.
Padelrabatt5
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

Padelspecialisten 15% Rabattkod

15% rabatt på hela din beställning. Går inte att använda tillsammans med andra rabattkoder. Gäller till 2022-07-15
PADELSOMMAR22
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande
ribbon

Ongoal 12% Rabattkod 2022

Rabattkoden ger dig 12% rabatt på hela sortimentet hos ongoal + padel television på köper - 1 gratis månad till alla kunder.
Padelrabatten12
Visa Rabattkod ➜
Pågående erbjudande

Vad är padelglasögon

Padelglasögon är en typ av polariserande sportglasögon som används för att skydda ögonen mot bollar och hjälper dig att inte bländas av  inomhus såsom utomhus ljus. De bästa padelglasögonen är kuperade och utformade i ett material som gör glasögonen mycket tåliga och i stort sett okrossbara. 

Därför ska du använda padelglasögon

Det finns flera viktiga orsaker till varför Du ska använda Padelglasögon när du spelar padel. En av det viktigaste anledningarna att använda Padelglasögon är för att skydda dina ögon mot padelbollen en annan minst lika viktig orsak är att förhindra att du blir bländad av solljuset när du spelar utomhus och även av  ljuset när du spelar inomhuspadel. 

Att spela padel ute en sommardag när solen lyser och du andas frisk luft är bland det härligaste som finns men problemet är att man kan bli bländad av solens strålar. Polariserade padelglasögon ger dig skydd mot solen och fungerar som ett par solglasögon fast mycket tåligare. 

Det är även viktigt att använda padelglasögon inomhus då den skyddar dig mot att få padelboll i ögat och även förhindrar att du blir bländad av inomhus ljuset.

Skyddsglasögon används även i andra sporter

Skyddsglasögon är inget som är unikt för padel då det även används i andra sporter. Exempel på andra sporter där man använder skyddsglasögon är innebandy där man använder glasögon som liknar padelglasögon för att skydda ögonen mot innebandybollen.

 I hockey och bandy används ofta visir i hjälmen som fungerar som en typ av skydd för ögonen. Även i långdistanslöpare och cyklister använder skyddsglasögon mot solen och väder och vind.     

Padelglasögon ger dig bättre syn

När du använder padelglasögon förhindrar du att solljus och lampor bländar dig. Många padelspelare har varit med om att man missar ett viktigt slag på grund av att man blivit bländad, det kan vara mycket frustrerande. 

Padelglasögon förhindrar  att du blir bländad både vid utomhus- såsom vid  inomhuspadel spel. När du spelar padel  inomhus kan du lätt bli bländad av dem starka inomhuslampor.  Padelglasögon är utrustade med ett mycket bra UV skydd och ger dig ett mycket bra skydd mot solljuset.

Skydda dina ögon

Många ögonkliniker i Sverige ser en ökning av ögonskador som kommer från padel. I en artikel presenterad av ögonforskare från Göteborg kan man läsa  att padel kan bli en ny högrisksport med anledning av de  ögonskador padel kan åsamka spelare som inte använder padelglasögon. 

I artikeln  från ögonforskare kan man läsa att padelspelare riskerar att få skador främst på ögonen om dem träffas av padelbollen.  Vid en smash kan en padelboll nå upp till en hastighet på 120 km/h vilket kan leda till ögonskada om bollen träffar ögonen på en padelspelare. Padelbollar studsar väldigt mycket på planen, vilket kan leda till att en boll som studsar på planen och mot vägar kan slutligen även träffa ögat på padelspelaren. 

Samma artikel menar dock att det sällan leder till allvarliga skador och att skadorna kan förebyggas med hjälp av bra padelglasögon. 

Viktiga egenskaper hos bra padelglasögon

Här nedan kommer vi  Padelrabatten gå igenom de viktigaste egenskaperna hos bra Padelglasögon. Det är viktigt att du väljer glas och båge på din padelglasögon som inte kommer att begränsa eller kommer att skymma ditt seende både sidled och i höjd. Mycket vikt är också att välja padelglasögon som är tåliga och inte går sönder om den får på sig en padelboll i hög hastighet.

Välj kupat padelglasögon med okrossbart glas

Padelglasögon finns i många olika storlekar och det är väldigt viktigt att dina padelglasögon sitter bra, om rammen är för stor till exempel, så ger padelglasögon inget skydd och de kan vara väldigt obekvämt att spela med padelglasögon som inte sitter bra. Vi rekommenderar att du väljer glas och båge som är kupat och sitter nära ansiktet. Viktigt enligt optiker att när du väljer kupade glasögon uppmärksamma att du använder ett optiskt kompenserat glas och att undvika att köpa progressiva eller bifokala glas då dessa kan påverka avståndsseendet nedåt och sidled.

Många av de bästa padelglasögonen är dock utformade med en elastisk båge som gör att den passar bra för många olika huvudformer och storlekar. 

Gummerade partier i bågen

Bra padelglasögon ska vara utrustade med gummerade partier vid näsbryggan och vid skalmarna. Anledningen är att de gummerade partierna hjälper glasögonen att sitta bra trots att man svettas. 

Starkt material för bra stryktålighet

Det är mycket viktigt att dina padelglasögon är tillverkade av ett starkt material som är tål hårda smällar så som en smash i en padelmatch. Om glasögonen inte tål hårda smällar kan  linserna gå sönder och skada dig.

De bästa padelglasögonen på marknaden är tillverkade av polykarbonat som är ett mycket stryktåligt material och näst intill okrossbar. 

Bra skydd mot ljus

Utöver skydd mot smällar så måste dina padelglasögon ge ett bra skydd mot solljus och ljus från lampor. Padelglasögon finns med både ofärgade glas samt med färgade och polariserade glas.

De ofärgade glas är bäst för spel inomhus och de polariseradeglas är det optimala för utomhuspadel. När man spelar utomhuspadel är det även viktigt att ha fotokromatiska glas  som anpassar sig till ljuset som finns.

Utseende

Även om utseendet inte är den mest avgörande faktorn så vill man givetvis ha ett par padelglasögon som ser bra ut. För att köpa ett par snygga padelglasögon så har man ofta möjlighet att välja färger på glas så att du kan få ett par glasögon som du tycker är snygga!

Material som används i padelglasögon

Linserna i padelglasögon är ofta tillverkade av polykarbonat som är en sorts termoplast som har en väldigt bra hållbarhet, polykarbonat används ofta i butiksfönster bland annat. Bågen är ofta gjort av TR90 som även det är en termoplast med mycket bra hållbarhet.

Sammanfattning

När man spelar padel så är det viktigt att ha ett par skyddsglasögon, även kallat för padelglasögon. Padelglasögon ger dina ögon skydd emot bollar från hårda slag, det har uppmäts att padelbollar kan uppnå hastigheter över 100km/h.

Ett forskningsteam har publicerat en artikel där man kan läsa att padelspel kan komma att bli en ny högrisksport för ögonskador. Man har sett en stor ökning av patienter som besöker ögonkliniker med skador från just padel. Därför rekommenderas padelspelare  att använda padelglasögon  då dessa glasögonen ger ett mycket bra skydd mot ögonskador. 

Padelglasögonen skyddar även dina ögon mot solljus och förhindrar att du blir bländad av solen eller inomhus lampor. Det är mycket viktigt att padelglasögonen sitter bra för att ge maximalt skydd.

Priserna på padelglasögon kan variera en del, men ett par bra padelglasögon brukar ligga på mellan 400 – 1800 kr.Det är inget måste att använda padelglasögon men det är att rekommendera då det både skyddar dina ögon rent fysiskt samt att det kan hjälpa dig att spela bättre då du inte blir bländad av solen eller inomhuslampor.Ja padelglasögon skyddar mot solljus så att du inte blir bländad och är även ofta utrustade med UV skydd.